Lotte Theuwis
Ik ben Lotte en oprichter van De Metafoor. Na het behalen van mijn diploma Klinische Psychologie was ik werkzaam bij de Universiteit Gent. Nu werk ik deeltijds op een crisisafdeling voor jongeren in het OPZ Geel en deeltijds als therapeut in De Metafoor. Ik ben supervisor voor de opleiding Gedragstherapie voor kinderen & jongeren. Als freelancer doe ik projecten voor Eetexpert & geef les bij verschillende hogescholen.

Ik hoop dat elk kind / jongere bij mij zichzelf kan zijn en de moed vindt om de praten over waarom het moeilijk is. Ik wil graag SAMEN aan de slag. In mijn werk met kinderen en jongeren spreekt vooral mijn enthousiasme en daadkracht. Geloven in verandering, maar ook zoeken naar wat je daar zelf aan kan doen is echt mijn ding. Ik hou van uitdaging en geef niet snel op!

Klik hier voor mijn C.V.

Jessy Peeters

Ik ben Jessy, afgestudeerd als klinisch psycholoog. Momenteel werk ik deeltijds op de PAAZ afdeling in RZ Tienen als therapeutisch zorgmedewerker en deeltijds als klinisch psycholoog bij De Metafoor. Jongeren, jongvolwassenen en hun omgeving (gezin) kunnen bij mij terecht.

Ik wil samen een veilig plekje creëren waar openheid en eigenheid mogelijk is. Naast gesprekken in de therapieruimte, probeer ik steeds oog te hebben voor je omgeving. Dit door middel van gezinsgesprekken of oefeningen in je omgeving. Op jouw tempo gaan we op zoek naar je krachten, doelen en vooral jezelf!

Klik hier voor mijn C.V.

Charlien Bellemans

Ik ben Charlien, spelcounselor bij De Metafoor. Na het behalen van het diploma Bachelor in de Orthopedagogie, volgde ik het tweejarig postgraduaat client-centered spelcounselor (Thomas More). Naast deeltijds werken als spelcounselor bij de Metafoor, werk ik ook bij CKG De Schommel. Hier richt ik mij tot het begeleiden van jonge kinderen met een verontrustende opvoedingssituatie. Opvoedingsstrategieën, hechting en gedragsmoeilijkheden zijn de rode draad doorheen mijn werk.

Als spelcounselor begeleid ik kinderen (3-10 jaar) en hun gezin met gedragsproblemen, emotionele problemen en andere psychosociale problemen zoals rouw, angst, echtscheiding, hechting, pestproblematiek, etc. Ik geloof in de kracht van het kind om samen tot een oplossing te komen. 

Klik hier voor mijn C.V.