Wanneer kan je terecht bij een kindertherapeut?

Voel jij je soms een beetje raar, klein of dom? Boos en dan weer erg blij? Bang of juist verdrietig? Doe je soms dingen die anderen vervelend vinden, terwijl jij niet begrijpt waarom? Iedereen voelt of denkt dit weleens.

Zit je wel eens in de knoop. Je weet niet meer wat je voelt en begrijpt niet goed wat je denkt en doet. Heb je niemand waarbij je terecht kan? Of weten je ouders, leerkracht, … ook niet altijd raad?  Voor al je problemen kan je terecht bij een kindertherapeut. Die helpt jou om deze problemen aan te pakken.

Een kindertherapeut probeert jou en je ouders te helpen door te praten, te spelen of te tekenen.

Wie zijn wij?

Ik ben Lotte.  Samen met Roel en dochters Annelou & Jozien woon ik in het huis achter De Metafoor. Als psycholoog help ik je graag verder met al je zorgen of problemen. Dit doen we door te praten, te schrijven, te knutselen, beelden te maken, … We blijven zoeken naar wat voor jou werkt. Je staat er niet alleen voor!
Ik praat ook met ouders over hoe ze hun kind kunnen helpen.

Als ik niet aan het werk ben, doe ik graag een ritje met mijn paard of ga naar een toneelvoorstelling.

Ik ben Charlien, spelcounselor bij de Matafoor. Via spelen kunnen kinderen laten zien wat er in hun hoofdje omgaat, waar ze zich zorgen over maken en hoe ze zich voelen. Spelen is veel makkelijker dan praten (maar eigenlijk is praten over gevoelens voor grote mensen ook moeilijk.) Soms stel ik vragen waarover je aan het spelen bent. En soms vertel ik gewoon wat jij aan het doen bent. Er is in de spelsessie nooit iets juist of fout. Alles wat je doet is hier oké. Tijdens zo een spelsessie kunnen we samen spelen, tekenen, knutselen,… dit doen we enkel met ons twee. Ik vind het belangrijk dat kinderen graag komen spelen, zo hebben we samen zin om aan de moeilijkheden te werken. Af en toe praat ik tijdens een oudergesprek met je mama, papa, of iemand anders die veel voor jou zorgt.

Waarom?
Door samen op weg te gaan, voel jij je opnieuw sterker en durf je weer op eigen benen verder te gaan. Dat is het doel waar wij samen aan werken!

Interessante links: